Baltaş Grubu Salı Sohbetleri’nde konuğumuz Doç. Dr. Nazlı Balkır Neftçi olacak

Baltaş Grubu Salı Sohbetimizde, Doç. Dr. Nazlı Balkır Neftçi ile birlikteyiz.

Zaman zaman herkes stres ve kaygı yaşar. Bu noktada, anı yaşama pratiği, yani mindfulness, zihinsel sağlığımız için son derece etkili bir yöntemdir. Polivagal teori, otonom sinir sistemimizin nasıl çalıştığını anlamamıza yardımcı olur. Ayrıca, kaygının nasıl ortaya çıktığını açıklamada çok önemlidir.

Vücudumuzun otomatik tepkileri, bedensel duyumların sinir sistemi tarafından tehlikeli olarak algılandığında nöroseptif kaygıya neden olur. Gerçek kaygı ise belirli bir koşul veya olayla doğrudan bağlantılı olduğundan, genellikle daha bilinçli bir tepki olarak ortaya çıkar.

Bu iki kaygı türüyle başa çıkmak için etkili bir yöntem, mindfulness uygulamalarıdır. Farkındalık pratiği, insanların anı yaşamasını ve içsel duygularını daha iyi anlamalarını sağlar. Polivagal teoriye dayanan bu anlayış, kaygının kaynağını ve nedenlerini daha iyi kavramamıza yardımcı olur.

Sonuç olarak, polivagal teori ile farkındalık teorisi, kaygıyı anlamamızı ve yönetmemizi kolaylaştırır. Mindfulness, kaygının nedenleriyle yüzleşmeye teşvik ederken, polivagal teori, bu süreçte otonom sinir sistemimizin nasıl çalıştığını gözler önüne serer. Bu iki yöntemi birlikte kullanmak, daha sakin ve dengeli bir yaşam sürmemize yardımcı olur.

⬇️Kayıt için aşağıdaki linke tıklayın.
🔗https://us02web.zoom.us/meeting/register/hTlwVQRbSXujb6cg7CNtYA

Share Article

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TOP