Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığımız 1983 yılından bu yana, insan ve değişime öncülük ederek yoğun rekabet ortamında sürdürebilir başarı ve yüksek itibar sağladık. 25’in üzerinde farklı sektörden 3000’ün üzerinde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşuna danışmanlık verdik.
Türk toplumunun kültürel özelliklerini ve düşünce yapısını temel alan ve fark oluşturan bir yaklaşıma sahibiz. İnsan beyninin işleyişiyle ilgili nöro-psikolojik bilgi birikimiyle insan ve değişimin dinamiklerini yönetiyoruz.
Logomuzda da yer bulan “insan ve değişim” yaklaşımını merkezine alan çalışmalarımızla özgün çözümler sunuyor ve uyguluyoruz. Bireyden başlayarak kurumu olmak istediği konuma getirecek bir değişim yolculuğuna aracılık ediyoruz.
Bilimsel bilginin gerçek hayatta etkin bir biçimde uygulanabilmesini, doğru kararlara ve verimli iş çıktılarına dönüşebilmesini amaçlıyoruz.
Çağdaş bilgiyi Türk kültürüne özgü değerlerle bütünleştirerek, bireyler ve işletmeler üzerindeki somut etkisi ölçülebilen gelişim ve değişimlere öncü olma misyonumuz ile dünya çapında kendi alanlarında öncü beş uluslararası kurumun temsilcisiyiz
İş hayatında gözlenebilir zihniyet değişikliği ve ölçülebilir iş sonuçları için kurum ve çalışan etkinliğini hedefleyen, psikolojinin insan ihtiyaçları ve iş hayatının sorunları için bir çözüm olduğunu gösteren öncü bir kuruluşuz.
Fark yaratan ve iz bırakan kırk yılı bulan çalışmalarımız, insan kaynakları alanında yılların içinden süzülen deneyimimiz, birikimimiz, psikoloji ve yönetim bilimleri alanlarında uzmanlaşmış kadromuz ile kurum stratejisini hayata taşıyan, performansı artıran hizmetler sunuyor, özgün projeler gerçekleştiriyor, ölçerek ve geliştirerek değiştiriyoruz.
Çağdaş yaklaşımları benimseyerek e-öğrenme, ters yüz, mobil, dramatizasyon, tasarım, koçluk yoluyla öğretme modelleri, bilimsel temele dayalı yeni kuşak ölçüm araçları ve tekniklerini kullanıyoruz.
Kurumların değişip dönüşmesi, potansiyelin ortaya çıkması, üstün performansın çevik yönetim anlayışıyla sistemleştirilmesi, çalışanların yaptığı iş ve varlık sebebi arasında köprü kurabilmesi için sürdürülebilir rekabette gelişim programlarımız ve projelerimizin odak noktasına “bütünsel yaklaşım” anlayışını yerleştiriyor ve anlam duygusunu garanti ediyoruz.
Kültüre ve bilgiye özen göstererek toplumun gelişimi için sosyal sorumluluk üstlenen, 2000 yılından bu yana yeni nesil öğrenmenin bilgi kaynağı olma niyetiyle üç ayda bir yayınladığımız Kaynak dergisi ile binlerce profesyonele ve bu alanda çalışan akademisyenlere çağdaş bilgiyi hem basılı hem de dijital ortamda ücretsiz olarak ulaştırıyoruz.
30’un üzerinde iş ve psikoloji kitabımız, dergiler, popüler ve ders kitaplarında yer alan makalelerimiz, videolarımız, podcastlerimiz ile Türk iş hayatında çalışanların, verimli ve sağlıklı olmalarına destek vermeye öncülük ediyoruz.
Çalışanın iyilik halini ve performansını geliştirecek yaklaşımları veriye dayalı ortaya koyuyor, uygun davranış modellerini bilimsel ölçekte kullanıma sunuyoruz.
• Sağlık ve örgüt psikolojisinin kapsamını genişleten Prof. Dr. Zuhal Baltaş ve klinik nörofizyoloji alanında ilk doktora derecesine sahip Prof. Dr. Acar Baltaş'ın yıllar boyunca yürüttüğü akademik çalışmalarla, çalışanların iyilik halini ve performansını temel alarak bilimsel ölçekte veriye dayalı yaklaşımlar geliştiriyoruz.
• Son yıllarda yürüttüğümüz, uluslararası ve ulusal akademik platformlarda sunduğumuz, kurum inisiyatifiyle gerçekleştirip paylaştığımız araştırmalar simülasyon eğitiminin algılanan etkisi, girişimci kişilik, değer-davranış uyumu, pandemide stres ve duygu yönetimi ile alışkanlıkların değişimi konularına odaklanıyor.
• Özellikle pandemi döneminde toplum sağlığını, eğitim ve çevre bilincini desteklemeye, bu alanlarda etkili politikaların geliştirilmesine ve davranış değişikliğinin sağlanmasına hizmet eden değerli veriler sunduk.
• Pandemi döneminde stres çalışmaları için, 10’un üzerinde sektörü temsil eden 30’a yakın kurumdan ve sayısı 4600’ı aşan katılımcıdan veri toplayarak, iş hayatında pandeminin stres ve kaygı haritasını çıkardık.
• 219 burslu öğrenciyle pandeminin eğitime etkisini araştırdık. 40 sağlık çalışanıyla nitel analizler yürüterek bu dönemde en çok zorlanan sağlık sektörünün yaşantılara ışık tuttuk.
• Pandemiyle beraber gözlemlenen davranış değişikliğini, atık yönetimi sistemleri ve bunlara bağlı çöp atma alışkanlıkları üzerinden değerlendirdik, çevre bilincini güçlendirecek yönetim ilkelerinin oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçladığımız yaklaşımımızı Türkiye Bilimler Akademisi Yayınları'nda kitap bölümü ve akademik araştırmalarda önde gelen bir veri tabanı olan Web of Science'ta makale olarak yayınladık.