66-67 Kaynak Dergisi; “Mutluluk 20”

Gerek içerik gerekse şekil olarak okunmaya ve saklanmaya değer bir “yayın” hayalini, 2000 yılında “Kaynak Dergisi”yle gerçekleştiren Baltaş Grubu, kurumsal yayını Kaynak Dergisi’nin, “Mutluluk 2.0” başlıklı 66-67. sayısını okuyucuya ulaştırmanın sevincini yaşıyor.
Derginin Genel Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Zuhal Baltaş, Kaynak Dergisi’nin son sayısını aşağıdaki cümlelerle ifade etti:
Mutluluk felsefi bir kavram olarak sorgulanırken “tam bir iyilik” halini nelerin ifade ettiği üzerinde durulur. Tam iyilik halinin mutluluk – anlamlı yaşam ilişkisine nasıl yansıdığı, mutluluk biliminin gelişmesinde rolü olan önermeler ve farklı araştırmalar çerçevesinde ele alınmıştır. Tam iyilik halinin psikolojik boyutlarına geçtiğimizde, bireyin kendi bakış açısından yaptığı değerlendirme öznel iyi olma halini tanımlar. Günümüzde mutluluk hedonizm ile eş anlamlı görülür oldu. Ancak davranış bilimleri alanı mutlulukla bağlantılı değişkenler olarak; olumlu duygular, olumlu ilişkiler, adanma, anlam ve başarı kavramlarını ele almıştır.
Yedi yıl önce yayınladığımız Pozitif Psikoloji ve İK sayısını, mutlulukla ilgili temel bilgileri içermesi sebebiyle Mutluluk 1.0 olarak kabul ediyoruz. Bu nedenle okumakta olduğunuz bu sayıyı Mutluluk 2.0 olarak adlandırdık. Mutluluk konusu insanların zihnini çokça meşgul ettiği için, bu konuyu ilerleyen zamanlarda çıkaracağımız Mutluluk 3.0 sayımızda daha da derinleştirmeye karar verdik.
Bu sayımızda, akademik hayattan ve iş hayatından yazarlarımızla mutluluk kavramının ardındaki çağdaş bilgi ve yaklaşımları siz okuyucularımızla buluşturduk. Prof. Dr. Yankı Yazgan, Gallup’un mutluluk araştırmasından yola çıkarak mutluluk duygusunun gelip geçiciliğini sorguluyor, bireysel ve toplumsal mutluluğun ipuçlarını paylaşıyor. Psikiyatr Dr. Ümit Yazman, mutluluk arayışıyla özdeşleşen güç ve eğlence ihtiyacına odaklanıyor, kendimiz mutlu olmadan çevremizdekileri mutlu edemeyeceğimizi vurguluyor. Eyüboğlu Eğitim Kurumları’ndan Ebru Yalçın, günümüzde anne babalar için en önemli mesele haline gelen “çocuklarının mutluluğu” konusunda kendi kurumsal yaklaşımlarını paylaşıyor. University College London ve Anna Freud Centre’dan psikolog Tanya Lereya Baltaş, ergenlikte arkadaşlığın ailenin bile önüne geçerek en önemli mutluluk kaynağı olduğunu belirtiyor ve çocuklarını sosyal ilişkilerinde desteklemeleri yönünde anne babalara önemli bulgular aktarıyor. Fevzi Gandur Lojistik’ten Serap Yetiş, doğru yöneticiyle çalışmanın ihtiyacımızı doğru tanımlamaktan, yöneticimizden beklentilerimiz veya çalışma biçimimiz konusunda kendimizi doğru değerlendirmekten geçtiğini dile getiriyor. Architectural designer Işık Tlabar, ofis içi fiziksel ortamların psikolojik mutluluğumuz, enerji ve verimliliğimiz üzerindeki olumlu etkisinden söz ederek bu alanlardaki önemli örnekleri sunuyor. Accenture danışmanı Durucan Baltaş ise, teknolojinin mutluluğa etkilerini bireysel ve toplumsal düzeyde irdeleyerek farklı sektörlerdeki yeni teknolojik gelişmeleri değerlendiriyor, teknolojinin bize sunduklarını olumlu ve yapıcı amaçlar için kullanabilirsek daha mutlu ve verimli yaşayabileceğimizi paylaşıyor.
Mutluluğu kendi yaşamınızda olduğu kadar, dünya üzerindeki her canlının yaşamında olumlu izler bırakacağınız bir yolculuk olarak değerlendiriyor ve kısa süreli bir duygu durumundan çok, sağladığı yüksek enerjiyle uzun dönemli iç huzurunuzu besleyen zihinsel bir gönüllü yolculuğa dönüşmesini diliyoruz.
Kaynak Dergisi’ni okumak için lütfen tıklayınız…

Share Article

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TOP